Sofralarımızdaki yeni tat: Kivi Reçeli

Türkiye’ye yeni bir lezzet kazandırmak isteyen Altınova Belediyesi, patentini aldığı kivi reçeli üretimine devam ediyor.

Altınova Belediyesi öncülüğünde Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, kivi reçeli üretimine bu yıl da devam ediyor. Tamamen doğal yöntemlerle üretilen kivi reçeli, mayhoş tadıyla daha şimdiden kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olmaya aday.

TAMAMEN DOĞAL
Türkiye’nin kivi ihtiyacının yüzde 50’sini karşılayan Altınova ilçesinde kadınlar kivi reçeli yaptı. Tamamen geleneksel yöntemlerle yapılan kivi reçeli, kadınların toplu olarak kivileri soymasıyla başlıyor. Ardından ocağa konan dev kazana dökülen şeker, yüzlerce kilo kivi, kadınların maharetli ellerinde muhteşem bir lezzete dönüşüyor. Alışılmış reçel tadının yanı sıra mayhoş bir tat ve aroma ile vatandaşın damak tadına hitap eden kivi reçeli daha şimdiden kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olmaya aday.

PATENTİ BELEDİYENİN
Kivi reçelinin patentini aldıklarını belirten Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, "Altınova’nın kivisini tanıtmak ve sofralara yeni bir lezzet kazandırmak için bu projeye başlattık. Ortaya çok güzel bir tat çıktı. Evde yaptığımız reçelin aynısı. Bu reçelin patentini de aldık" diye konuştu.


_162