Hersek Lagünü’nde av yasağı

Altınova Hersek Lagünü’nde kuş türlerine yönelik çalışmaların en önemli ayağı olan av yasağı ile ilgili yetkililer harekete geçti. Hersek Gölü’nde av yasağı ile ilgili ilk toplantı Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın makamında yapıldı.

HersekLagünü’ne av yasağı toplantısına; Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Altınova Emniyet Amiri Abdullah Özaydın, Orman Su İşleri Yalova Şube Müdürü Merih Seferoğlu ve personelleri, Altınova Avcılar Derneği Başkanı Salih Matur, belediye meclis üyeleri ile mahalle muhtarları katıldı.

YILLARIN SORUNU

Toplantıda, yılların uğraşısı sonunda yerleşen göçmen kuşların korunması, kaçak avlanmanın önüne geçilmesi ve sulak alanların korunması konuları ele alındı.

Altınova Belediyesi’nin en önemli projelerinin başında Hersek Gölü’ne yönelik çalışmanın geldiğini hatırlatan Başkan Dr. Metin Oral, “Kuş Oteli adını verdiğimiz Hersek Gölü’nde av yasağı ciddi bir sorun. Bu sorunun çözümü için yaptığımız girişimler olumlu sonuç vermeye başladı. Bu sevindirici bir gelişme” dedi.

3/6/2015 3:54:22 PM _1633